's Werelds eerste telefoon die vanaf de tekentafel ontworpen is voor veilige communicatie

Als we de afgelopen jaren iets hebben geleerd dan is dat wel dat onze informatie en communicatie op grote schaal door verschillende partijen wordt onderschept en verzameld. Dit wordt gedaan door zowel kwaadwillenden ten behoeve van bijvoorbeeld bedrijfsspionage en overheden die netwerken in kaart willen brengen en meeluisteren. Helaas is het niet mogelijk elk gesprek "onder vier ogen" te voeren en kom je wanneer je een privé-gesprek wil voeren al gauw uit bij encryptie. Wij hebben voor u de oplossing!

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

Beveiligd opgebouwd

Het Silent OS besturingssysteem is ontwikkeld door de uitvinder van PGP. De telefoon komt met een selectie aan vooraf geïnstalleerde apps en je bepaalt zelf wat je wel en niet deelt!

Peer-to-Peer verbinding

De verbinding tussen gebruikers is altijd peer to peer waardoor er geen tussenliggende server nodig is waar allerlei gegevens doorheen gaan.

Eenvoudig beheer

De telefoon is eenvoudig op afstand te beheren en kan geïntegreerd worden met verschillende MDM systemen.

Opstartcontrole

Wanneer de telefoon opgestart wordt, wordt een integriteitscontrole uitgevoerd op het besturingssysteem zodat sabotage onmogelijk is.

End to end encryptie

De verzonden data wordt end-to-end versleuteld waardoor er de communicatie gegarandeerd privé blijft.

Periodieke updates

Silent Circle heeft een Bug Bounty program waardoor eventuele lekken snel gevonden, gerapporteerd en ben binnen 72 uur gedicht worden. Deze updates worden automatisch uitgevoerd.

Volledig anoniem

De telefoon en het account zijn niet te herleiden naar de gebruiker

ZRTP encryptie

De encryptiemethode gebruikt nooit dezelfde sleutels waardoor het kraken van berichten onbegonnen werk is.

Silent World

Met Silent World kunt u in risicogebieden zelfs een beveiligde uitgaande verbinding opzetten naar vaste telefoons. Overal ter wereld!

Beveiligingsverificatie

Naast de uitgebreide encryptie biedt de authentificatieprocedure een extra beveiliging tegen de zogenaamde man-in-the-middle-attack. U weet altijd zeker dat u verbinding heeft met de juiste persoon zonder dat iemand meeluistert.

Remote wipe

Mocht u onverhoopt uw telefoon verliezen dan kunt u altijd uw telefoon op afstand volledig wissen.

Privé & zakelijk in 1 telefoon

De telefoon heeft tot 4 verschillende gebruikersprofielen die de gebruiker in staat stelt verschillende apps te gebruiken zonder daarbij de veiligheid van de telefoon te beperken.

Communicatie mogelijkheden

U kunt met de Blackphone beveiligd bellen, chatten, mailen en videobellen. Ook kunt u bestanden, foto's of filmpjes tot 100MB versturen.

Beperkte levensduur van berichten

U bepaalt zelf hoe lang uw berichten blijven bestaan. U kunt hiervoor ingestelde burn-tijden hanteren of handmatig berichten verwijderen. Verwijderde berichten worden zowel op uw toestel als het toestel van de ontvanger verwijderd.

Silent store

De Silent Store biedt apps die gecontroleerd zijn op privacy en beveiligingsaspecten. Apps die hierin staan geven derden geen toegang tot uw gegevens en zijn veilig om te installeren.

EXTRA DIENSTEN

Exclusive PGP

Wij kunnen uw Blackphone 2 voorzien van een PGP app waarmee u direct kunt communiceren middels PGP kunt communiceren. Deze dienst is van Exclusive en is tegen een meerprijs beschikbaar.

Silent Phone App

Wanneer u uw eigen toestel wilt gebruiken kunt u de Silent Phone app downloaden en voorzien wij u van een activeringscode.

De Blackphone VS de concurrentie

De drijvende kracht achter Silent OS, Silent Phone en de Blackphone is Phil Zimmerman. Hij is de grondlegger van PGP en ZRTP. ZRTP staat voor Zimmerman Real-time Transport Protocol en wordt door veel van de concurrenten van de Blackphone gebruikt om de berichten of gesprekken te versleutelen. Zo ook diensten en producten als EncroChat, Ghost Call, Simlar en Signal (de dienst die Edward Snowden gebruikt). Na een aantal pogingen van de NSA om deze manier van communiceren te ondermijnen heeft Zimmerman de VS verlaten en zich gevestigd in Zwitserland. Het moge duidelijk zijn dat de grondlegger en ontwikkelaar van dit protocol dé autoriteit is op het gebied van encryptie en u erop kunt vertrouwen dat uw communicatie ten alle tijden uiterst goed beveiligd is.
Met de Silent Phone app is uw communicatie volledig beschermt tegen ongewenste mee-luisteraars. Deze app is beschikbaar voor Android, iOS als Silent OS. Alhoewel het gebruik van deze app u beschermt tegen mee-luisteraars kan de app u niet beschermen tegen aanvallen op uw telefoon. Deze aanvallen kunnen bestaan uit keyloggers, dataloggers, ongewenst gebruik van camera, microfoon, GPS locatie bepaling of het verzenden van screenshots. Wanneer u de Blackphone 2 gebruikt bent u ervan verzekerd dat deze vormen van aanvallen ook worden afgewend.